Twente en NEC spelen gelijk in oefenwedstrijd

2 juli 2016, 21:16

FC Twente heeft zaterdag toch geoefend tegen Sportfreunde Lotte. Achter gesloten deuren werd het in Hengelo 1-1 tegen de Duitse derdeklasser. De 18-jarige Fin Fredrik Jensen nam het Twentse doelpunt voor zijn rekening. Het duel zou eigenlijk in Duitsland worden afgewerkt, maar werd op last van de lokale autoriteiten verboden omdat er te weinig agenten beschikbaar waren.

Roda JC Kerkrade versloeg vierdeklasser Schinveld met 8-0, door goals van Rutjes, Schahin, Noor, Van Son, Auassar (twee keer), Paulissen en Palacios. NEC moest tegen SC NEC genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel, ondanks een 0-2 voorsprong bij rust door toedoen van Kadioglu en Roman. Na de pauze kwam SC NEC terug tot 2-2, maar Buysse bracht de eredivisieclub vanuit de rebound weer aan de leiding. Genoeg voor de winst was dat echter niet.

SC Heerenveen won met 0-4 bij Drachtster Boys. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft. Veerman opende de score in de 55ste minuut en was ook verantwoordelijk voor de 0-2. Amin en Slagveer waren in de laatste twintig minuten goed voor een verdubbeling van de marge.