Deschamps heeft tijd nodig om dreun te verwerken

11 juli 2016, 08:14

Wat op 10 juni met de openingswedstrijd tegen Roemenië begon, moest voor Frankrijk exact een maand later eindigen met de Europese titel. In de finale van het EK 2016 gingen Les Bleus echter ten onder tegen Portugal, waardoor de kans om in eigen land Europees kampioen te worden om zeep werd geholpen. Bondscoach Didier Deschamps baalt enorm en heeft nog geen zin om over zijn toekomst na te denken.

"We hebben een geweldige kans laten liggen. We hadden Europees kampioen kunnen worden, waardoor er sprake is van een grote teleurstelling", aldus Deschamps. "Het is wreed om een finale op deze manier te verliezen", doelt de Franse bondscoach op de winnende treffer van de Portugese invaller Eder in de 109de minuut. "Ik moet Portugal feliciteren", stelt Deschamps sportief.

Deschamps verwijt zijn spelers niets. "We hadden genoeg kansen, maar waren niet dodelijk en koelbloedig genoeg in de afronding", zegt de keuzeheer van Frankrijk. "Maar ik kan mijn spelers niets kwalijk nemen. Ze hebben alles gegeven. Ik vond niet dat we met de rem erop speelden", aldus Deschamps.

"We hadden deze prijs graag voor de fans gewonnen", vervolgt Deschamps. "Er zijn veel positieve dingen uit het EK te halen, maar het is op dit moment even lastig om ze te zien. Alles wat we de afgelopen tijd hebben ervaren was positief, maar ik ben zeer teleurgesteld over het mislopen van de trofee", bromt de bondscoach van Frankrijk. "Ik ga nog niet over mezelf nadenken. Ik heb eerst tijd nodig om dit te verwerken, wat ook voor de spelers geldt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen