"Schwaab een verdediger met snelheid en goede spelopbouw"

11 juli 2016, 16:18

Daniel Schwaab is een speler die in Duitsland lang te boek stond als een groot talent. PSV nam de centrale verdediger maandag transfervrij over van VfB Stuttgart. Volgens FC Twente-speler Chinedu Ede een verstandige zet van de landskampioen.

"Hij is een verdediger met snelheid, felheid en een goede spelopbouw", vertelt Ede over de 27-jarige mandekker tegenover Voetbal International. Ede en Schwaab wonnen in 2009 samen het EK onder 21 met Duitsland. In die selectie zaten onder anderen Manuel Neuer, Jerome Boateng en Mesut Özil. De PSV-verdediger maakte een korte invalbeurt in de finale tegen Engeland (4-0).

"Destijds speelde Schwaab nog als rechtsback in plaats van centrumverdediger. In de zomer van 2009 maakte hij een transfer van Freiburg naar Bayer Leverkusen. Freiburg staat in Duitsland bekend om zijn heel goede jeugdopleiding. Als je als voetballer uit de Tweede Bundesliga wordt opgepikt door Leverkusen, behoor je met zeker tot de grootste talenten in je leeftijdsklasse."

"De laatste jaren heb ik hem niet zo intensief meer gevolgd", vervolgt de vleugelaanvaller die vorig seizoen de overstap maakte naar de Eredivisie. "Daniel behoorde op het jeugd EK tot de vijf jongste spelers van de Duitse selectie. Veel ploeggenoten waren twee jaar ouder, een enkeling zelfs drie." Schwaab kreeg na drie seizoenen bij Stuttgart geen contractverlenging aangeboden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen