"Op dit moment kunnen we geen eredivisieseizoen aan"

12 juli 2016, 19:44

Coach René Hake is de selectie van FC Twente momenteel aan het klaarstomen voor de eerste eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op zaterdag 6 augustus tegen Excelsior (thuis). De kans is echter groot dat de spelersgroep van de Tukkers er dan een stuk anders uit zal zien dan momenteel het geval is.

En dat terwijl er met Robbert Schilder, Jerson Cabral, Bruno Uvini en Felipe Gutiérrez al veel (ervaren) spelers de deur van de Grolsch Veste uitliepen en ook Hakim Ziyech waarschijnlijk vertrekt. Hoewel er met Dylan Seys een aanvaller gevonden werd en Stefan Thesker wellicht terugkeert, heerst er onzekerheid bij Twente.

"Met de fitheid zit het goed, maar het is er allemaal wat jonger op geworden. Maar dat biedt ook weer kansen voor de jonge spelers", zegt Hake tijdens het Duitse trainingskamp tegen RTV Oost. "De hiërarchie krijgt gestalte, maar gaat zich in het geval van veranderingen opnieuw vormen. Het is de vraag of deze groep klaar is voor 34 eredivisiewedstrijden. En of je dat kan verwachten. Ik hoef niet uit te leggen dat je met twaalf spelers geen heel seizoen kan spelen."

Dat klinkt weinig hoopvol, weet Hake zelf ook. "Uiteindelijk gaat het erom dat je een selectie hebt die een heel seizoen in de Eredivisie aankan. Dat is op dit moment niet zo. We richten ons op wat er nu is, maar richten ons op de achtergrond op versterkingen. We zoeken vooral naar spelers voor op de vleugels en zijn bezig met de positie van linksback."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen