Schaars blijft afwachten: "Het blijkt toch lastiger"

17 juli 2016, 09:28

Alsof hij gewoon het hele seizoen bij PSV blijft spelen, zo is Stijn Schaars momenteel bezig op het trainingskamp van de regerend landskampioen. De 32-jarige middenvelder vertrekt deze zomer uit Eindhoven, maar traint nog steeds mee en speelde zaterdag zelfs een half uur mee in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen PSV.

In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging houdt Schaars zijn conditie op peil zonder PSV. Hij doet dat met plezier, maar zegt tegen Omroep Brabant dat het toch wel een beetje apart voelt. "Ik zie mijn medespelers nog steeds als mijn collega's en sommige zijn zelfs vriend geworden. Dus ik heb het hier nog steeds naar mijn zin. Alleen het is wel anders, ja. Maar het verraste me wel dat ik ging spelen", aldus Schaars.

Zijn deelname aan het trainingskamp in Zwitserland houdt niet in dat er kans is op een langer verblijf van Schaars bij PSV. "Dit is puur trainingskamp en ik heb het prima naar mijn zin hier. Maar ik ben nog steeds bezig met oriënteren en de toekomst zal uitwijzen waar ik ga voetballen", aldus Schaars. "Ik moet nog goed nadenken over mijn nieuwe stap. Wordt het binnen- of buitenland. Ik heb natuurlijk ook met mijn familie te maken, dus dat maakt het lastig. Maar ik maak me geen zorgen en het kan ook zijn dat ik het komende seizoen met mijn nieuwe club PSV ga tegenkomen."

Duidelijkheid laat tot dusver dus nog op zich wachten. "Het blijkt toch lastiger en daarom ben ik blij dat ik bij PSV mee mag trainen. Dan train je op een goed niveau en als je dan ook nog je minuutjes mag meepakken in een wedstrijd ben ik helemaal dankbaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen