Hake is content, maar wacht op ervaren spelers

17 juli 2016, 10:35

Door twee treffers in het laatste kwartier ging FC Twente zaterdag ten onder in de oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki. Desondanks kijkt René Hake met een prima gevoel terug op het trainingskamp van de Tukkers in Herzlake.

"Een trainingskamp is goed voor het groepsproces en is een ideaal moment om te trainen op details zowel op het gebied van verdedigen als aanvallen", zegt Hake op de clubwebsite. De trainer weet wel dat er nog het een ander gaat veranderen in Enschede. "In dit geval is het alleen zo dat je weet dat de groep die mee ging naar Herzlake niet dezelfde zal zijn, als waarmee je het seizoen straks begint. Toch denk ik dat het een heel nuttige week is geweest."

"De jongere spelers die er straks misschien niet bij zijn hebben nu wel kunnen ervaren hoe het er tijdens zo'n trainingskamp aan toe gaat en wat daar allemaal bij komt kijken", voegt Hake toe. "Spelers die nog bij de groep komen zullen echt van toegevoegde waarde moeten zijn. Dat zijn dan ook jongens die over meer ervaring beschikken dan de jonge talenten en al weten wat er verwacht wordt."

Hake vond de nederlaag tegen PAOK overigens wel terecht en merkt op dat de ervaring, juist datgene waar Twente naar zoekt, de de doorslag gaf. "PAOK heeft spelers die meer ervaren zijn. Uiteindelijk zijn wij op een aantal momenten onachtzaam en een paar keer te laat. Dat zijn de momenten waarop PAOK toe wist te slaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen