Twente-verdediger Andersen niet naar Olympische Spelen

Ger
18 juli 2016, 14:29

Joachim Andersen gaat na een verzoek van FC Twente niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Deense verdediger zou bij deelname aan het toernooi minimaal de eerste twee competitieduels van de Tukkers missen.

"In principe is het uitstekend voor de ontwikkeling van een jonge speler om ervaring op te doen op een dergelijk platform. Maar nadat meerdere Deense spelers afzegden, hebben we de situatie opnieuw bekeken. Gezien de erg veranderde omstandigheden bij het Deense elftal, zijn we met ons allen tot de conclusie gekomen dat het beter is dat we Joachim niet naar Rio laten gaan", aldus technisch manager Ted van Leeuwen op de website van de Enschedese club. "Hij bovendien is een van onze sterkhouders en wij willen hem er vanaf de start van de competitie bij hebben."

Andersen heeft begrip voor het standpunt van Twente. "Zelf wil ik me ook graag focussen op de competitie. Het wordt een belangrijk seizoen, zowel voor de club als voor mezelf. Ik richt mij nu volledig op FC Twente en de start van de competitie op 6 augustus."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen