Indrukwekkend PSV veegt de vloer aan met Sporting

18 juli 2016, 22:26   Bijgewerkt: 18 juli 2016, 22:51

Waar Ajax nog zoekende is in de voorbereiding, loopt het bij PSV al op rolletjes in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De titelhouder won eerder al van Saint-Etienne en FC Sion en heeft maandagavond een zeer indrukwekkend resultaat behaald tegen Sporting Lissabon. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Portugal werd op een 5-0 nederlaag getrakteerd door de ploeg van Phillip Cocu.

In Zwitserland hield PSV met name in de eerste helft huis tegen de Portugese topclub. Bij rust stond de ploeg uit Eindhoven al op een riante 3-0 voorsprong en dat was gezien het spelbeeld niet eens onverdiend. Al na vier minuten stond PSV voor, omdat captain Luuk de Jong een strafschop verzilverde. Een kwartier daarna scoorde Jürgen Locadia op aangeven van de prima spelende Adam Maher de 2-0. Die teleurstelling kon Sporting-middenvelder Alberto Aquilani maar moeilijk verkroppen. Hij kreeg na een halfuur de rode kaart na een harde charge op Jetro Willems.

Voor de pauze tikte Jorrit Hendrix ook nog de 3-0 binnen, waarna Adam Maher kort na rust met een heerlijk afstandsschot de 4-0 op de borden zetten. Het slotakkoord was voor De Jong, die na goed werk van Luciano Narsingh in de 53ste minuut de 5-0 maakte. In het tweede bedrijf voerde Cocu de nodige wissels door. Hij liet onder meer aanwinst Daniel Schwaab minuten maken.

Bryan Ruiz, die een verleden heeft bij PSV, viel na de pauze in bij de Portugese club. Overigens was het oefenduel de afsluiting van het trainingskamp van de Eindhovenaren, die dinsdag weer terugkeren naar Nederland.