PSV gaat actie ondernemen na afgelaste oefenwedstrijd

23 juli 2016, 10:58

Dat het oefenduel tussen PSV en West Bromwich Albion van vandaag (zaterdag) geen doorgang kan vinden door mogelijk supportersgeweld, heeft kwaad bloed gezet bij de directie van de Eindhovense club. Algemeen directeur Toon Gerbrands laat weten dat PSV actie gaat ondernemen.

Eerder deze voorbereiding moest PSV tegen Queens Park Rangers achter gesloten deuren spelen, uit angst voor supportersgeweld. De maat is nu voel voor PSV, stelt Gerbrands. "Wij willen heel graag weten wie de mensen zijn die voor deze dreiging rond oefenduels zorgen. De politie heeft deze info en deelt dat met de burgemeesters, maar niet met ons. Wij kunnen dus weinig doen omdat we niet weten wie er verantwoordelijk zijn", zegt de beleidsbepaler tegen het Eindhovens Dagblad.

"Wij willen onze verantwoordelijkheid maar wat graag nemen en offeren daar onze tijd voor op. Marcel Brands en ik gaan graag eens een avond zitten met de betrokkenen om eens haarfijn uit te leggen wat dit soort gedrag betekent voor onze club", zegt Gerbrands, die benieuwd is naar de verhalen van de betrokkenen. "Op dat laatste punt zijn we snel uitgepraat en dat zullen Marcel en ik duidelijk uitleggen. Wie zich PSV-supporter noemt en de club doelbewust schaadt, hoeft zich geen supporter te noemen. En als ik dit soort gedrag normaal begin te vinden, moet ik wat anders gaan doen. De maat is vol. Maar nogmaals, wie het zijn weten we niet. Het kunnen bezoekers van ons stadion zijn, zelfs mensen van buiten de club of mensen met een stadionverbod, ik weet het simpelweg niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen