Gerbrands verbaast zich over stilte na ophef om muntjes

25 juli 2016, 10:20

Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, snapt weinig van de wijze waarop er is omgegaan met het muntjesincident dat voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Spaanse hoofdstad plaatsvond. Eerst was er sprake van een hoop commotie, maar daarna was het juist stil.

Ruim vier maanden na dato blikt Gerbrands terug op de muntjesaffaire, waarbij PSV-fans meerdere bedelaarsters vernederden met het gooien van muntjes op een plein in het hart van Madrid. "Wat een impact had het, ongelooflijk. Daarmee zeg ik absoluut niet dat ik de gedragingen goedkeur, want daar zijn we meteen duidelijk over geweest", zegt Gerbrands in het Algemeen Dagblad. De PSV-directeur zei meteen na het incident al dat de Eindhovense club het gedrag van de supporters ten zeerste afkeurde, wat een deel van de aanhang op haar beurt weer overdreven vond.

PSV greep, na de ophef en een discussie op presidentieel niveau, in en deelde onder meer vijf stadionverboden uit. "Maar wat ik minstens zo ongelooflijk vind als de impact na het verschijnen van de beelden, is de nasleep van deze affaire en de stilte die volgde. Vlak na het opduiken van de video's leek het alsof de hele wereld erover wilde berichten. Er werd in duizenden verhalen over geschreven en daarin las ik onder meer over internationale rechtshulpverzoeken. Wij hebben beloofd overal aan mee te werken. En nu? Niets. Helemaal niets", aldus Gebrands. "Welgeteld één regionale journalist heeft een tijd terug nog eens gevraagd of er bij ons rechtshulpverzoeken zijn binnengekomen. Nee was ons antwoord. Dat was het."

"Begrijp mij goed, ik vind het prima dat de betrokkenen niet verder zijn gestraft, omdat er blijkbaar toch te weinig rechtsgrond voor is. Wat mij wel stoort is het feit dat mensen op functies met een grote maatschappelijke impact zich zo makkelijk laten meesleuren met mediahypes. Zorgvuldigheid zou het altijd moeten winnen van snelheid. Was het nu zo moeilijk geweest om contact met ons op te nemen en de aanpak te bespreken? Er is veel geroepen om te scoren in de media, maar uiteindelijk heeft alleen PSV zijn verantwoordelijkheid genomen", besluit Gerbrands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen