Heerenveen biedt bij PSV vertrokken Schaars onderdak

25 juli 2016, 14:16

Het duurde even, waardoor hij nog even bij PSV doortrainde, maar Stijn Schaars heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige middenvelder is maandag officieel als aanwinst gepresenteerd door sc Heerenveen. De routinier heeft een tweejarig contract getekend, met een optie voor een extra seizoen.

De 23-voudig international is opgelucht met het feit dat zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever nu succesvol is geëindigd. "Hier was ik naar op zoek", zegt Schaars op de website van zijn managementbureau Wasserman. "Er is de afgelopen tijd interesse geweest van diverse clubs, waaronder Heerenveen. Zij waren vanaf het eerste moment, zo'n vijf weken geleden, concreet en wilden me graag aan de selectie toevoegen."

Schaars hield in afwachting van duidelijkheid zijn conditie op peil bij PSV, waarvoor hij nog zijn opwachting maakte in het oefenduel met FC Sion (2-1 winst). "Daar ben ik PSV heel dankbaar voor, want het is toch een stuk leuker om binnen een groep je conditie op peil te houden. Ik ben nu gewoon fit en dat is fijn", aldus Schaars, die uitkijkt naar zijn periode in Friesland. "Heerenveen is altijd een ambitieuze club geweest en heeft de laatste jaren ook altijd om Europees voetbal meegedaan. Het zou mooi zijn als we daar weer zo snel mogelijk terugkeren."

Na Vitesse, AZ, Sporting Lissabon en PSV slaat Schaars dus een nieuw hoofdstuk open in zijn carrière. Bij PSV verdween Schaars het afgelopen seizoen, mede door een blessure, naar de achtergrond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen