Groningen heeft Juventus-talent binnen: "Buitenkansje"

Ger
28 juli 2016, 12:02

FC Groningen heeft de komst van Nicolo Pozzebon wereldkundig gemaakt. De aanvaller (19) komt op huurbasis over van Juventus. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. FC Groningen omschrijft de Italiaan als een buitenkansje.

"Hij komt in Turijn nog niet in aanmerking voor het eerste elftal en de speler zelf wilde graag buitenlandse ervaring opdoen. Via onze contacten met Juventus werd Pozzebon voor alle partijen een interessante optie", geeft technisch manager Peter Jeltema aan op de clubwebsite. Pozzebon krijgt in Groningen eerst een individueel trainingsprogramma. "Van daaruit gaan we zien hoe zijn ontwikkeling hier verder gaat verlopen. Het is tenslotte een hele stap voor een jonge speler om vanuit Italië in Nederland te gaan voetballen."

Volgens Jeltema kan FC Groningen in de toekomst mogelijk vaker profiteren van de contacten met Juve. "We spreken niet van een heel geconcretiseerde vorm van samenwerking, maar wel van een duurzame relatie. De Nederlandse voetbalcompetitie staat in het buitenland goed aangeschreven als opleidingspodium. Dat maakt het ook voor Juventus interessant om Pozzebon nu een jaar bij FC Groningen te hebben spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen