"Eén kans in Engeland staat gelijk aan vijf in Nederland"

30 juli 2016, 09:55   Bijgewerkt: 30 juli 2016, 10:09

In zijn laatste drie seizoenen scoorde Ricky van Wolfswinkel in totaal slechts zeven keer. Bang dat hij bij Vitesse ook moeite heeft met scoren is de aanvaller echter niet. Hij benadrukt dat de weten in het internationale voetbal anders zijn dan in Nederland.

"Scoren heb je en hou je", zegt Van Wolfswinkel in De Gelderlander. "Ik heb inderdaad te weinig gescoord de laatste jaren, maar het aantal basisplaatsen is ook op twee handen te tellen. Bovendien, als je in Engeland één kans per wedstrijd krijgt, zullen dat er in Nederland vijf zijn. Ik voel me ook fit en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen", zegt de spits, die deze week voor drie seizoenen tekende bij Vitesse.

In het seizoen 2013/14 speelde Van Wolfswinkel met Norwich City in de Premier League en die periode liep op uit op een deceptie. De club degradeerde en de spits scoorde maar één keer. "Het is niet zo dat ik de Premier League onderschatte", legt hij uit. "Voor mij was die competitie het walhalla en ik was vastberaden om ook daar te slagen. De manier van spelen lag me totaal niet. Het heeft niet uitgepakt zoals ik voor ogen had, maar dat betekent niet dat ik er niet alles aan heb gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen