Groningen werkt met begroting van 18,35 miljoen euro

1 augustus 2016, 18:33

FC Groningen start het nieuwe seizoen met een begroting van 18,35 miljoen euro, zo heeft algemeen directeur Hans Nijland maandag bekendgemaakt op de jaarlijkse persdag van de club. Dat is ruim 3 miljoen euro lager dan afgelopen jaargang, maar dat heeft te maken met het feit dat de equipe uit de Martinistad deze keer geen Europees voetbal speelt.

"Om een goede vergelijking te kunnen maken, moeten we dus naar het jaar daarvoor kijken", zegt Nijland op de officiële website van FC Groningen. "Dat was het seizoen 2014/2015 en toen werkten wij met een begroting van 17,2 miljoen euro. Ten opzichte van dit seizoen maken we dus een substantiële sprong van meer dan een miljoen euro. Dit jaar hebben wij binnen onze begroting op onze reguliere exploitatie een tekort van 500.000 euro. Dit kunnen wij opvangen door de buffers, die wij met name de laatste twee seizoenen hebben opgebouwd."

"De stijging ten opzichte van 2014/2015 is met name gerealiseerd door een stap die we gemaakt hebben op de TV-ranking. Op dit moment staan we op die ranglijst op positie zes. FC Twente staat op positie vijf en de plekken zeven, acht en negen worden bezet door respectievelijk Heerenveen, Utrecht en Vitesse. Overigens hijgen deze laatste drie ons behoorlijk in de nek, dus we weten wat ons te doen staat in het komende seizoen."

FC Groningen wil in het nieuwe seizoen meedoen om Europees voetbal. "Bij een club als FC Groningen is dat bijna altijd het behalen van de play-offs en als je die hebt behaald, dan wil je de play-offs winnen ook", antwoordt Nijland als hem naar de sportieve doelstelling wordt gevraagd. "Kortom: meestrijden om de plekken die recht geven op Europees voetbal. Daarnaast - zeker in ons eigen Noordlease Stadion - enthousiast en attractief voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen