Feyenoord ziet af van Peruviaan: "Mist duelkracht"

4 augustus 2016, 16:16

Feyenoord gaat na het vastleggen van Steven Berghuis geen aanvallers meer aantrekken. Dat betekent dat er ook een streep is gezet door de naam van Édison Flores, een buitenspeler uit Peru. Directeur Martin van Geel bekeek hem deze week en is niet volledig overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten.

Van Geel vloog samen met spelersmakelaar Søren Lerby naar Peru om Flores te beoordelen. "We hadden natuurlijk al beelden en rapporten, maar ik wilde hem zelf natuurlijk ook aan het werk zien', zegt Van Geel tegen Voetbal International. "Ik heb hem in een competitiewedstrijd aan het werk gezien. Hij is een jongen met een goed linkerbeen. In het nationale team speelt hij linksbuiten, bij zijn club op nummer 10. Hij neemt de vrije trappen, de corners, de strafschoppen. Maar hij miste in mijn ogen nog de duelkracht, de intensiteit, het voetballen onder weerstand. Dus ik heb er een streep doorheen gezet."

De technisch directeur legde deze week wel Berghuis vast. "Die huren wij gratis, dat is ook lang niet altijd zo bij Engelse clubs. Daar kwam een doorbraak doordat Steven een groot deel van zijn salaris in wilde leveren. Dat zegt natuurlijk wel wat over die jongen. We zijn verschrikkelijk blij met hem. Hij houdt natuurlijk wel een mooi salaris. Alle posities voorin zijn nu dubbel bezet. De selectie is rond en nu kunnen we gaan knallen", zegt de beleidsbepaler.

Naast Berghuis legde de Rotterdamse topclub deze zomer ook Brad Jones en Nicolai Jørgensen vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen