Cocu: "Wordt misschien nog wel moeilijker dan vorig jaar"

5 augustus 2016, 14:31

Na twee landskampioenschappen op rij gaat voor PSV op zoek naar een loepzuivere hattrick. De jacht begint zaterdagavond (19.45 uur) met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Coach Phillip Cocu, die over een fitte spelersgroep beschikt, denkt dat het voor de Eindhovenaren lastig wordt om de status als absolute titelfavoriet waar te maken.

"Dit seizoen wordt misschien nog wel moeilijker dan vorig jaar", schat Cocu in. "Niemand gaat het ons cadeau doen. Ploegen zullen nog gemotiveerder zijn, willen nog liever van ons winnen. Het wordt een interessant jaar, wij zijn tot favoriet gebombardeerd en moeten er alles aan doen dat waar te maken", zegt de keuzeheer van PSV op de clubwebsite over de titelstrijd.

Met de uitwedstrijd tegen Utrecht begint de Eredivisie voor PSV met een pittig duel. "We hebben er de laatste jaren altijd goede resultaten neergezet, maar dat zegt nu niets. Utrecht-uit is altijd een lastige wedstrijd. Het is een goede ploeg, tactisch sterk, wij moeten een heel goede dag hebben om van hen te winnen", weet Cocu.

Voor Cocu is het een luxe dat alle spelers beschikbaar zijn. "Iedereen is fit en de groep is groot. Toen we elf tegen elf speelden moesten er zelfs nog twee spelers worden bezig gehouden. Voor ons als staf is het alleen maar lekker dat iedereen aan boord is", glimlacht de oefenmeester van PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen