Wittebroodsweken eindigen voor Twente en Excelsior

5 augustus 2016, 16:01

FC Twente en Excelsior staan te popelen om te beginnen aan het nieuwe seizoen en ontmoeten elkaar zaterdagavond vanaf 19.45 uur in De Grolsch Veste. Het duel in Enschede staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Van de achttien keer dat deze wedstrijd gespeeld werd, won Twente twaalf keer.

Hake: "Er zit nog veel rek in deze ploeg"

Na een duister jaar voor Twente is er eindelijk weer ruimte voor positiviteit in Enschede. Toch moest de ploeg van ver komen, weet coach René Hake. "Als je de eerste trainingen van de voorbereiding vergelijkt met het moment waar we nu staan, vind ik dat we progressie hebben geboekt. De onderlinge afstemming is beter en zowel aanvallend als verdedigend hebben we stappen gemaakt. Maar het proces van 'beter worden' gaat door, er zit nog veel rek in deze ploeg", zegt Hake op de clubwebsite.

Van der Gaag: wittebroodsweken komen ten einde

Bij Excelsior staat er in de persoon van Mitchell van der Gaag een nieuwe coach voor de groep. Hij kan tegen Twente niet beschikken over Khalid Karami, Milan Massop en Arghus. Henrico Drost is fit bevonden en vormt samen met Jurgen Mattheij het centrum van de defensie. De spoeling in de voorhoede is nog wat dun, maar Van der Gaag hoopt dat daar snel verandering in komt. "Er moet nog een aanvaller bij. Heel veel clubs vissen in dezelfde vijver. We hadden Vincent Vermeij heel graag willen hebben. Maar we hebben meerdere namen, alleen er zijn niet zo heel veel spitsen. En iedere club zoekt een spits die scoort. Maar we zijn er mee bezig", zegt de coach bij RTV Rijnmond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen