Groningen treft Feyenoord: "Hoeft niemand te motiveren"

5 augustus 2016, 16:32

Ernest Faber kijkt uit naar zijn officiële debuut als coach van FC Groningen. De noorderlingen nemen het komende zondag in de eerste speelronde van de Eredivisie in het eigen Noordlease Stadion op tegen Feyenoord. Een mooie tegenstander, vindt Faber.

"Feyenoord is een kampioenskandidaat en een mooiere tegenstander in de eerste wedstrijd is er eigenlijk niet. Je hoeft niemand extra te motiveren, het is een prachtig affiche", zegt Faber op de officiële website van FC Groningen. De bekerwinnaar van 2015 verloor afgelopen weekend haar laatste oefenduel met 0-1 van Southampton. "We speelden zelf goed in de eerste helft, tot de rode kaart van Hans Hateboer. Ook tegen Feyenoord zullen we ruimte krijgen om te voetballen. En we hebben scherpte nodig om daarvan gebruik te maken, want uiteindelijk moet ons spel natuurlijk ook punten of in ieder geval doelpunten opleveren. Verdedigend vond ik ons afgelopen weekend prima, maar na de rode kaart waren we niet meer in staat om zelf te scoren."

"We kennen alle spelers, hun kwaliteiten en ook hun kwetsbaarheden", aldus Faber over de tegenstander van dit weekend. "Feyenoord is een topclub en moet winnen, als ze mee willen strijden om de titel. Wij kunnen zelf vrijuit voetballen en laten zien dat ons eigen Noordlease Stadion een onneembare vesting is." Faber kan niet beschikken over Samir Memiševi? (niet speelgerechtigd), Kasper Larsen en Simon Tibbling. De twee laatstgenoemden zijn actief op de Olympische Spelen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen