Hattrick-held Elia schenkt Feyenoord heerlijke start: 0-5

7 augustus 2016, 14:17

Feyenoord heeft de eerste drie punten op zak in de Eredivisie. De nummer drie van vorig seizoen beleefde een uitmuntende start in het Noordlease Stadion van FC Groningen. De Rotterdammers waren vanaf minuut één de baas, sneden als een warm mes door de boter door de Groningse defensie en maakten indruk met een 0-5 overwinning. Eljero Elia stal de show met drie doelpunten.

De tweede helft van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-1 verlies) bood al veel perspectief voor Feyenoord, dat de kern van de selectie aan boord wist te houden en met Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis prima versterkingen haalde. De lijn van het goede spel van vorige week werd probleemloos doorgetrokken tegen Groningen. Het was fris, sprankelend en effectief. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en zakte vooral door een wankele defensie en onzuivere passing door het ijs.

In plaats van achterover te gaan leunen, ging Feyenoord op zoek naar nog een goal. Dirk Kuyt schoot vlak na de eerste goal eerst nog op Padt, maar Elia wist de marge daarna wel te verdubbelen. Tom Hiariej, bij de eerste goal al ongelukkig met balverlies, zag arbiter Pol van Boekel niet fluiten na een vermeende overtreding op hem. Dat stelde Elia een fractie later in staat om een voorzet van Toornstra op fraaie wijze tegen het net te werken: 0-2. 

Groningen stelde er weinig tegenover, al was de ploeg van de nieuwe coach Ernest Faber gevaarlijk met een vrije trap van Yoëll van Nieff, een puntertje van aanwinst Tom van Weert en een heerlijk schot van Jesper Drost op de vuisten van Brad Jones, die bij Feyenoord de voorkeur kreeg boven Pär Hansson. Maar het liep niet bij bij Groningen, en de schade werd voor rust nog groter. Eljero Elia krulde heerlijk de 0-3 in de kruising na een lekkere combinatie met Jørgensen.

Zonder Elia binnen de lijnen gebeurde er niet al te veel meer. Albert Rusnák redde nog een paar keer bijna de eer namens Groningen, maar Jones keepte een goede pot. Aan Feyenoord-zijde was Jørgensen nadrukkelijk op zoek naar zijn eerste officiële treffer voor Feyenoord. Deze vond hij vijf minuten voor tijd, toen een half geblokt schot via de onderkant van de lat binnen ging: 0-5.

Door de winst in het duel tussen de bekerwinnaars van 2015 en 2016 is Feyenoord voor de twaalfde keer op rij ongeslagen gebleven in de Eredivisie: negen zeges en drie remises. Volgende week speelt Feyenoord in de eigen Kuip tegen FC Twente.

[photo,99761,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen