Smit pleit voor KNVB-indeling met twee categorieën

10 augustus 2016, 11:34

Jan Smit, de voorzitter van Heracles Almelo, kreeg te horen dat de KNVB zijn club indeelde in categorie 2, de groep voor clubs met een zogeheten 'zorgwekkende financiële status'. De preses stelt dat het hem 'geen zier' kan schelen en vindt dat de voetbalbond net zo goed een systeem met twee categorieën kan hanteren.

De Heraclieden zitten sinds januari van dit jaar in de tweede categorie, omdat er 2 miljoen euro werd uitgeleend aan de stichting voor het Polman Stadion. "Of je nou in categorie 3, bij de volgens de KNVB financieel sterke clubs, of in categorie 2 zit, maakt niets uit. We zijn er niet door beperkt in ons handelen. Ik durf te stellen dat de financiële situatie bij Heracles nog nooit zo goed is geweest als nu", zegt Smit tegen TC Tubantia over de situatie.

Daar laat de voorzitter van Heracles het niet bij. "Ze kunnen net zo goed teruggaan naar twee categorieën", vindt Smit. "Wij zitten nu in categorie 2 omdat we door de nieuwbouw zijn gezakt in onze liquiditeit en relatief veel geld uitgeven aan salarissen. Nou, laat dat nou net onze kracht zijn. Wij hebben een platte organisatie en bij ons staat het kapitaal op het veld. Ik voel me heerlijk bij categorie 2."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen