Guardiola ontsnapt aan teleurstelling bij City-debuut

13 augustus 2016, 20:30

Manchester City is in de eerste speelronde van de Premier League aan een teleurstelling ontsnapt. De ploeg van de debuterende manager Pep Guardiola had zaterdag in het eigen Etihad Stadium een strafschop en een eigen goal van Paddy McNair in de slotfase nodig om te winnen van Sunderland, dat vorig seizoen tegen degradatie knokte. Het werd 2-1 voor The Citizens.

Guardiola, die Bayern München deze zomer verruilde voor Manchester City, zag zijn elftal nochtans goed beginnen in de thuiswedstrijd tegen Sunderland. Sergio Agüero bracht de sterrenploeg al in de vierde minuut aan de leiding. De Argentijnse aanvaller scoorde uit een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Patrick van Aanholt op Raheem Sterling.

In de resterende 86 minuten was het spel van Manchester City echter verre van overtuigend. Sunderland voelde daardoor dat er wat te halen viel in Manchester en kwam in de 71ste minuut ook langszij. Na een steekpass van Jack Rodwell ontsnapte Jermain Defoe uit de rug van Bacary Sagna en schoof vervolgens de 1-1 langs keeper Willy Caballero. De Argentijnse sluitpost kreeg van Guardiola de voorkeur boven Joe Hart, de doelman van de Engelse nationale ploeg.

Manchester City zette in de slotfase steeds meer druk om een teleurstelling te voorkomen en had uiteindelijk toch succes, maar wel met de hulp van Sunderland. Invaller Paddy McNair kopte de bal in de 87ste minuut in eigen doel, na een voorzet van Jesús Navas vanaf de rechterflank, en liet Manchester City daarmee ongewild ontsnappen. Jeremain Lens bleef op de bank bij Sunderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen