Cocu: "Geen enkel argument om niet op zaterdag te spelen"

16 augustus 2016, 13:05

Phillip Cocu uitte zondag na de 1-0 overwinning van PSV op AZ Alkmaar kritiek aan het adres van de KNVB. De oefenmeester begreep niet waarom de Alkmaarders op zondag een late wedstrijd moesten spelen, terwijl ze aankomende week Europees spelen.

"Er was geen enkel argument om deze wedstrijd niet op zaterdag te spelen. Het gaat om UEFA-punten", zo maakt Cocu zijn standpunt duidelijk. AZ staat in de laatste voorronde van de Europa League tegenover Vojvodina Novi Sad. "Voor ploegen die Europees spelen, moeten we de meest optimale omstandigheden creëren."

Over de overwinning was de eindverantwoordelijke tevreden: "Ik denk niet dat AZ recht van spreken gehad heeft", vertelt de coach aan FOX Sports. "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten, is dat we de 2-0 niet gemaakt hebben. Daardoor is het een wedstrijd gebleven, hoewel we nooit echt in de problemen zijn geweest."

AZ-trainer John van den Brom ging ook op de situatie in. "Ik ben blij met de steun van Phillip, maar het lukt ons kennelijk niet om de maximale voorwaarden te creëren voor Nederlandse clubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen