Cocu na omzetting: "Moeten in NL van enkel 4-3-3 af"

15 augustus 2016, 09:46

AZ-trainer John van den Brom deed er gisteren (zondag) op bezoek bij PSV alles aan om bij de achterstand van 1-0 nog langszij te komen, en bracht met Wout Weghorst een extra spits in. Daarop reageerde zijn PSV-collega Phillip Cocu door daar met Daniel Schwaab een extra verdediger tegenover te zetten. Een ongewone zet in een thuiswedstrijd van de landskampioen.

"Toch staan wij er als spelers volledig achter om zo'n pot als vandaag in 5-3-2 of 3-5-2 uit het vuur te slepen", aldus PSV-aanvoerder Luuk de Jong in het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen haalden we zo ook resultaat in Europa en dat gaf een oppepper aan het hele Nederlandse voetbal", zo verwijst de spits onder meer naar de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid.

Ook Cocu reageerde op de wissel. "Misschien kies ik er een volgende keer voor om wél drie pure aanvallers voorin te houden. Ik probeer gewoon te doen wat mij logisch lijkt om elke wedstrijd te winnen. We moeten er nou echt eens vanaf dat we alleen 4-3-3 spelen in dit land", zo was de oefenmeester stellig.

Vorige week tegen FC Utrecht deed Cocu ook al een ongewone omzetting. Toen bracht hij in de rust met Schwaab eveneens een verdediger voor een aanvaller (Steven Bergwijn), maar dat gebeurde bij een achterstand. In de tweede helft kantelde de wedstrijd nog en reisde PSV met een 1-2 overwinning terug naar Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen