Utrecht leent PSV'er om exit Letschert op te vangen

15 augustus 2016, 17:09   Bijgewerkt: 15 augustus 2016, 17:22

FC Utrecht heeft Menno Koch op deze maandag officieel welkom geheten. De Domstedelingen huren de 22-jarige centrumverdediger dit seizoen van PSV. Sinds 2006 is het talent al aan de club uit Eindhoven verbonden, maar een echte doorbraak wist hij mede door blessureleed nog niet te forceren.

Kocht debuteerde tijdens het seizoen 2013/2014 bij Jong PSV, waar hij destijds meteen 34 keer in actie kwam. Hij kreeg een jaar later ook al speeltijd in de Eindhovense hoofdmacht. De stopper werd toen overigens verhuurd aan NAC Breda, waar hij slechts negen duels speelde en vervolgens wegens een zware knieblessure eerder terugkeerde naar Eindhoven. Koch is dit seizoen weer fit, maar is nog niet direct in beeld voor een plek in de verdediging van PSV 1. Een verhuur aan Utrecht biedt dus uitkomst.

Erik ten Hag, coach en technisch manager bij Utrecht, vindt de tijdelijke komst van Koch een goede zaak. "Na het vertrek van Letschert hadden we een magere bezetting in de achterhoede. Menno is een jonge, talentvolle centrale verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. Uit mijn tijd bij PSV weet ik dat hij een professional is, die alles in zich heeft om zich goed te ontwikkelen. Logischerwijs wil PSV hem niet laten gaan, ze willen zijn ontwikkeling volgen omdat ze geloof hebben in zijn definitieve doorbraak. Het is daarom mooi dat hij het komende seizoen het hart van onze defensie komt versterken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen