FC Groningen zoekende: "Granqvist laatste échte verdediger"

16 augustus 2016, 09:11

Bij FC Groningen waren de verwachtingen voor het seizoen hoog, maar na twee wedstrijden staan de noorderlingen op doelsaldo onderaan in de Eredivisie. In het Algemeen Dagblad analyseren oud-spelers Evgeniy Levchenko en Keek Kwakman waar dat aan ligt. "Groningen mist een leider."

Defensie

"De club is nog heel erg zoekende. En je ziet meteen waar het probleem in de verdediging ligt. Maduro en Reijnen zijn geen snelle jongens en missen duelkracht", aldus Levchenko. "Ik mis vooral een leider. Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren zetten andere spelers neer en zorgden in de as voor rust. Nu staan er timide jongetjes. Maduro zou de leidersrol op zich moeten nemen, maar hij werd tegen Excelsior na een half uur gewisseld."

Kwakman vult hem aan. "Andreas Granqvist was de laatste échte verdediger die ze hadden. Groningen haalde mij als middenvelder, maar door omstandigheden speelde ik centraal achterin. Later gebeurde hetzelfde met Rasmus Lindgren en Hedwiges Maduro. Kennelijk hebben ze problemen om goede verdedigers te vinden. Al maakte Samir Memisevic, die zaterdag inviel, een sterke indruk."

Aanwinsten

Ook de spitspositie is een pijnpunt, volgens Levchenko. In de punt van de aanval beschikt Groningen niet over een zekerheidje. "Alexander Sørloth heeft vorig seizoen niets laten zien en Danny Hoesen is wisselvallig. Bij Tom van Weert moet je altijd maar afwachten of hij de stap van Excelsior naar Groningen kan maken."

Volgens Kwakman valt ook een aantal andere spelers tegen. "Jongens als Albert Rusnák, Jesper Drost en Bryan Linssen speelden uitstekend bij Cambuur, PEC Zwolle en Heracles. Prima spelers, voor wie Groningen een logische vervolgstap leek. En toch komt het er niet helemaal uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen