PSV-AZ had verzet kunnen worden: "Scherper op letten"

16 augustus 2016, 13:08

Na PSV-AZ uitten coaches Phillip Cocu en John van den Brom kritiek op het feit dat het duel pas om 16.45 uur afgetrapt werd, terwijl AZ op donderdag in de Europa League tegen Vojvodina speelt. In hun optiek kon de wedstrijd beter eerder plaatsvinden, omdat een extra rustdag de Europese prestatie van AZ positief kan beïnvloeden en dat goed zou zijn voor het Nederlandse voetbal. De KNVB is het ermee eens en gaat er 'scherper op letten'.

De KNVB liet in een tweet al weten dat het zich wel kon vinden in de kritiek. "AZ heeft nu meer dan 90 uur rust en we streven altijd naar minimaal 72. Maar: goed punt van Cocu en Van den Brom. Nemen we mee", schreef de bond. In een reactie aan FCUpdate.nl komt de KNVB met meer uitleg. "Er moet minimaal 72 uur tussen wedstrijden zitten en dat is in dit geval 97 uur. Dat neemt niet weg dat er in dit geval wel de mogelijkheid was geweest om de wedstrijd naar zaterdag te verzetten. Daar zullen we in de toekomst ook scherper op gaan letten", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Toch had de kritiek eerder kunnen komen, stelt de KNVB. "Zonder onze verantwoordelijkheid af te willen schuiven, willen we daarbij wel opmerken dat bij de presentatie van het conceptprogramma AZ en PSV er geen opmerkingen over hebben gemaakt. Als ze dat toen wel hadden gedaan, dan hadden we het tijdstip nog kunnen aanpassen. Deze week was daarvoor te laat gezien de verplichtingen tegenover de lokale autoriteiten en tv-zender FOX", stelt de zegsman.

De belangen van het Nederlands voetbal komen altijd op één, benadrukt de KNVB verder. "Voor ons zijn bij het maken van de competitieprogramma's de volgende zaken belangrijk. Allereerst de sportieve uitgangspunten, daarna de openbare orde en veiligheid en vervolgens de commerciële uitgangspunten. En ook in die volgorde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen