'Ajax gaat voor speciale deal met Barça rond Cillessen'

19 augustus 2016, 10:14

Jasper Cillessen is van Ajax op weg naar FC Barcelona, maar de Amsterdamse club hoopt volgende week nog wel over de goalie te kunnen beschikken in de belangrijke return tegen FC Rostov in de play-offs van de Champions League. Ajax hoopt namelijk op een deal met Barça, waarbij Cillessen pas na het treffen met de Russen van komende woensdag zal overstappen. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax heeft een Catalaans bod van bijna 12 miljoen euro op tafel liggen voor de 27-jarige Cillessen, die in Barcelona maar liefst bijna 3 miljoen euro per jaar kan opstrijken. Voor directeur voetbalzaken Marc Overmars lijkt de situatie op die van vorig jaar, toen Manchester United in aanloop naar de voorronde van de Champions League in Amsterdam aanklopte voor Cillessen. Omdat een uitgaande transfer van David De Gea toen uitbleef, hoefde Man United echter niet door te pakken.

Ajax zit nu met een lastige situatie in de maag. Het zit er namelijk niet op te wachten dat Diederik Boer of André Onana komende woensdag onder de lat zal staan in de wedstrijd tegen Rostov, die voor de Amsterdammers van levensbelang is. Daarom wil Ajax ervoor zorgen dat Cillessen in Rusland nog gewoon kan keepen. Dat zou overigens niet betekenen dat de keeper niet voor Barcelona zou mogen keepen in de poulefase van de Champions League.

Barça heeft Cillessen op het oog als eventuele vervanger van Claudio Bravo, die nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester City staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen