Cocu: "Gevoel van 8 mei meenemen naar de wedstrijd"

19 augustus 2016, 15:18

Voor PSV staat er zaterdagavond (om 19.45 uur) een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Dat brengt goede herinneringen naar boven bij de ploeg van coach Phillip Cocu, omdat vorig seizoen op de slotdag van de Eredivisie het kampioenschap gevierd kon worden in Overijssel. "Hopelijk kunnen we het gevoel van 8 mei meenemen naar deze wedstrijd", zegt Cocu.

PSV is het seizoen begonnen met overwinningen op FC Utrecht (2-1) en AZ (1-0) en gaat in Zwolle voor een hattrick. Eenvoudig zal dat niet worden, zo schat Cocu in. "Zwolle heeft opnieuw op knappe wijze een sterke selectie weten samen te stellen. Het is een heel talentvolle ploeg met veel voetballend vermogen. Daar doet de mindere start van het seizoen niets aan af. We moeten een betere dag hebben dan afgelopen zondag tegen AZ om daar te winnen."

Cocu denkt nog regelmatig terug aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van vorig seizoen, toen de 23ste landstitel in de clubhistorie gepakt werd dankzij een 1-3 zege. Zeker nu deze wedstrijd weer gespeeld wordt. "Dat leeft ook bij ons ja. Het was een speciale dag. Laten we het gevoel van toen maar meenemen naar deze wedstrijd", aldus Cocu.

Een opvallende aanwezige in de selectie van PSV is waarschijnlijk Bart Ramselaar, die donderdag gecontracteerd werd en volledig fit is. "We hebben ons best gedaan om hem naar PSV te halen, dus natuurlijk ben ik tevreden met hem. Hij heeft vorig jaar laten zien een meer dan talentvolle speler te zijn. Bart heeft veel voetballend vermogen, is nog heel jong, het is een Nederlandse jongen en hij denkt goed na over zijn carrière. Dat past heel goed in onze visie en in onze manier van werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen