NAC lijdt eerste nederlaag, VVV alleen koploper

19 augustus 2016, 22:22

NAC Breda heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Jupiler League. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen ging vrijdag in het eigen Rat Verlegh Stadion met 2-1 onderuit tegen MVV. VVV-Venlo is als enige ploeg na drie duels nog zonder puntenverlies in de Eerste Divisie. De Limburgers wonnen in de eigen Koel met 2-0 van FC Oss.

Door een tegengoal van Thomas Verheijdt in de veertiende minuut keek NAC bij rust tegen een 1-0 achterstand aan in de thuiswedstrijd tegen MVV. Die score was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld, want NAC kon amper overtuigen. De Brabanders begonnen beter aan de tweede helft en kwamen al snel na de doelwissel langszij, door een treffer van Kevin van Diermen uit een corner.

NAC leek daarna door te drukken naar de 2-1, maar een rode kaart van invaller Arno Verschueren zorgde voor een nieuwe wending. De debutant werd weggestuurd na een overtreding op de doorgebroken Jordy Croux en kon gaan douchen. De daaropvolgende vrije trap, dicht tegen het strafschopgebied, werd fraai binnen geschoten door Alessandro Ciranni. Met een man minder wist NAC niet meer te scoren.

VVV is als enige club na drie speeldagen nog zonder puntenverlies in de Jupiler League. De formatie van trainer Maurice Steijn was vanavond in de eigen Koel al voor rust klaar met FC Oss. Johnatan Opoku bracht VVV in de zeventiende minuut aan de leiding. Torino Hunte tekende ruim een kwartier later met een prachtig schot met buitenkant rechts voor de 2-0.

Achter VVV staan Jong Ajax, Jong PSV, FC Volendam en Fortuna Sittard met zeven punten op de derde plek. Jong Ajax was op De Toekomst met 5-2 de baas over FC Den Bosch, mede door drie doelpunten van Vaclav Cerny. Albert Gudmundsson hielp Jong PSV met een goal vlak na de pauze aan een 1-0 thuiszege op FC Emmen. Dankzij Rihairo Meulens, Jack Tuyp en Gyliano van Velzen won FC Volendam op eigen veld met 3-0 van Telstar, terwijl Fortuna Sittard met 2-1 won van Almere City FC. Abdelaziz Khalouta maakte elf minuten voor tijd het verschil. Bij de bezoekers werden Kaj Ramsteijn (32ste minuut, 0-1 stand) en Tom Overtoom (negentigste minuut, 2-1 stand) van het veld gestuurd. Ze ontvingen allebei twee gele kaarten.

NAC deelt samen met De Graafschap de zesde plek. Laatstgenoemde club vloerde Jong FC Utrecht op de eigen Vijverberg met 3-1. Piotr Parzyszek boog met drie goals, waarvan twee penalty's, een 0-1 achterstand om in een overwinning voor De Graafschap. FC Eindhoven pakte op bezoek bij RKC Waalwijk (1-2) haar eerste punten van het nieuwe seizoen, Achilles '29 deed uit tegen Helmond Sport (1-2) hetzelfde. SC Cambuur versloeg FC Dordrecht aan de Krommedijk met 1-0. Sander van de Streek werd met een doelpunt in de 74ste minuut de matchwinner voor de Friezen. FC Dordrecht speelde sinds de 25ste minuut met tien man, nadat Mawouna Amevor zijn tweede gele kaart had gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen