Ibrahimovic leidt Manchester United langs Southampton

19 augustus 2016, 23:01   Bijgewerkt: 20 augustus 2016, 09:03

Zlatan Ibrahimovic heeft zich snel aangepast aan de Engelse competitie. De Zweedse aanvaller scoorde vrijdag ook in zijn derde officiële wedstrijd voor Manchester United. Ibrahimovic maakte bij zijn thuisdebuut op Old Trafford twee doelpunten en bezorgde zijn werkgever daarmee hoogstpersoonlijk een 2-0 overwinning op Southampton.

De thuiswedstrijd van Manchester United tegen Southampton stond aanvankelijk in het teken van de terugkeer van Paul Pogba. De Franse middenvelder werd eerder deze maand voor 105 miljoen euro overgenomen van Juventus, waarmee hij de duurste voetballer ooit werd. Pogba moest vorige week passen voor de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth, omdat hij een schorsing had meegenomen vanuit Italië. Tegen Southampton speelde hij de volle negentig minuten.

Mede door een treffer van Ibrahimovic opende Manchester United de Premier League met een 3-1 overwinning bij Bournemouth. De oud-Ajacied had een week eerder al het winnende doelpunt gemaakt in de Community Shield tegen landskampioen Leicester City (2-1). Tegen Southampton trof Ibrahimovic zelfs twee keer doel, waardoor hij na drie officiële wedstrijden voor de Engelse topclub al vier keer heeft gescoord.

Ibrahimovic opende in de 36ste minuut de score op Old Trafford. De Zweed kopte raak na voorbereidend werk van Wayne Rooney. Zeven minuten na de pauze legde Ibrahimovic de eindscore vast op 2-0. Ditmaal benutte hij een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Jordy Clasie op Luke Shaw. Clasie was invaller bij Southampton, Virgil van Dijk had een basisplaats. Bij Manchester United liet manager José Mourinho Daley Blind aan de aftrap verschijnen, Memphis Depay zat niet bij de selectie.

Manchester United staat met zes punten uit twee wedstrijden voorlopig bovenaan in de Premier League, maar onder meer Manchester City, Liverpool en Chelsea kunnen later dit weekend langszij komen. Southampton verzamelde tot dusver één punt in het nieuwe Premier League-seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen