Willem II zet Ajax voor schut in Amsterdam ArenA

20 augustus 2016, 21:47   Bijgewerkt: 20 augustus 2016, 21:59

Ajax heeft de slechtst denkbare generale repetitie doorgemaakt voor het Champions League-duel met Rostov. In eigen huis werd het verslagen door een zeer effectief Willem II, dat historie schrijft dankzij de eerste zege ooit in Amsterdam.

Het is rust in de ArenA als er een striemend fluitconcert klinkt vanaf de tribunes. Tussenstand: 1-2. Terwijl Erik Falkenburg de bal loeihard binnenschoot, was het even later spits Fran Sol die uit de draai kon toeslaan. Twee Tilburgse treffers binnen drie minuten. Dat hadden de aanwezige supporters niet zien aankomen.

Met invallers Daley Sinkgraven en Nick Viergever voor de geblesseerde Mitchell Dijks, ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kreeg het al snel, via Bertrand Traore, Davinson Sanchez en Donny van de Beek. Laatstgenoemde was het dichtstbij met een knal die nét voorlangs vloog.

Maar het was te geforceerd. Willem II zakte massaal in, waardoor de thuisploeg het via de zijkanten moesten doen. Toch waren de voorzetten vervolgens niet op maat. Ajax lijdt opnieuw puntenverlies in eigen huis, terwijl Willem II zijn eerste overwinning ooit boekt in Amsterdam.