Vijf jeugdtrainers Twente eisen in arbitragezaak baan terug

24 augustus 2016, 08:04

Vijf voormalig jeugdtrainers van FC Twente hebben een arbitragezaak aangespannen tegen hun oude werkgever. Het vijftal was mondeling akkoord over het verlengen van het contract, maar dat proces werd uiteindelijk nooit helemaal afgerond. Het gaat om Kris Kempers, Abdi Hassan, Frank de Jong, Jesper Holdijk en Roy de Vos.

"Wij hebben vorig seizoen meerdere functioneringsgesprekken gevoerd met het toenmalige hoofd opleiding Dennis Bekking", aldus Kempers tegenover het Algemeen Dagblad. "Destijds kregen we de toezegging dat onze contracten verlengd zouden worden en dat is later bevestigd in een gesprek met Ted van Leeuwen. Het moest alleen nog geformaliseerd worden, maar dat is nooit gebeurd."

Daaraan lag de dreigende terugzetting naar de Jupiler League en de penibele financiële situatie ten grondslag. Inmiddels stelde Twente andere jeugdtrainers aan. "Daar hebben we Twente meerdere keren voor gewaarschuwd. Zo van: denk eraan, jullie hebben nog altijd vijf trainers in dienst."

Vanavond (dinsdag) is er een arbitragezaak in Zeist, al zal er nog geen uitspraak volgen. De insteek van de trainers is duidelijk. "Wij hoeven geen afkoopsom, daar is het ons niet om te doen. Wij willen alleen onze toegezegde baan terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen