Cocu: "Nog niet bezig zijn met interlandperiode"

26 augustus 2016, 15:06

PSV wist dit seizoen al FC Utrecht (1-2), AZ (1-0) en PEC Zwolle (0-4) aan de zegekar te rijgen en hoopt komende zondagmiddag (vanaf 12.30 uur) tegen FC Groningen de vierde overwinning van het seizoen te boeken. Coach Phillip Cocu kan nog niet beschikken over aanwinst Siem de Jong, terwijl Jürgen Locadia met fysieke klachten kampt en een klein vraagteken is.

Het puntloze Groningen moet te verschalken zijn voor PSV, maar Cocu wil niet dat zijn spelers er te makkelijk over denken. Van de keuzeheer mogen ze nog niet aan de komende interlandperiode denken, ook al is PSV'er Jorrit Hendrix voor de eerste keer opgeroepen voor Oranje. "Daar moeten we nog niet te veel mee bezig zijn. Eerst met deze wedstrijd, daarna mogen ze zich richten op het volgende. Wij moeten gefocust en scherp zijn. Natuurlijk, ze zijn slecht begonnen, maar er zal iets minder druk op staan als je naar PSV toe moet dan wanneer je thuis in de Euroborg speelt. Dat speelt misschien mee in de tactiek die ze kiezen", aldus Cocu op de clubwebsite.

Siem de Jong werkte vrijdag een volledige training af, maar Cocu verwacht dat de kersverse versterking pas na de interlandperiode kan aansluiten bij de wedstrijdselectie van PSV. Ondertussen moest Locadia de training laten schieten wegens pijntjes. "Dat was uit voorzorg, ik verwacht dat hij morgen weer kan aansluiten", besluit Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen