Hake: "Sparta een niet te onderschatten ploeg"

26 augustus 2016, 20:45

FC Twente-coach René Hake hoopt de lijn van vorige week door te zetten. Toen pakten de Tukkers op bezoek bij FC Groningen de eerste punten van het nieuwe eredivisieseizoen, na eerdere nederlagen tegen Excelsior en Feyenoord. FC Twente won met 3-4 in het Noordlease Stadion.

"Een overwinning komt de sfeer altijd ten goede in de groep", zegt Hake op de officiële website van FC Twente. "Dat merkte je wel. Dat is alleen maar mooi. Ook bij supporters proef je dat. De steun in Groningen was weer geweldig en de jongens voelen dat ook. Het is met name positief dat we tegen Groningen meer gecreëerd hebben en dat ook omgezet hebben in rendement." Enes Ünal was met een hattrick het Twentse goudhaantje in Groningen. "Het is voor hem en het team geweldig dat hij zo belangrijk is geweest en daar wil hij nu een goed vervolg aan geven. Dat zie je op de trainingen ook. Hij is gefocust op wat hij moet doen. Enes is niet een speler die nog in de wolken loopt."

Tegenstander Sparta heeft na drie duels zes punten. De promovendus begon met een 1-3 nederlaag tegen Ajax, waarna werd gewonnen van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. "Sparta heeft een andere speelwijze, zodat er zaterdag ook andere dingen van ons verwacht worden", vervolgt Hake. "Sparta had in de laatste wedstrijden niet veel de bal, maar uit weinig balbezit haalden zij wel een heel hoog rendement. De zes punten die ze hebben zijn verdiend. Ze zijn in staat om het compact te houden op eigen helft. Goed verdedigen en vervolgens gevaarlijk worden uit de tegenaanval. Daar moeten we voor oppassen. Sparta heeft in de laatste wedstrijden ook laten zien goed te kunnen voetballen. Ze hebben een goede spelopvatting en weten duidelijk wat ze willen. Een niet te onderschatten ploeg, dat blijkt wel uit hun resultaten."

"We willen de thuiswedstrijd tegen Excelsior graag doen vergeten", aldus Hake. FC Twente begon de Eredivisie met een 1-2 nederlaag tegen de Rotterdammers. "In die wedstrijd lieten we ons niet van onze beste kant zien. Nu met een overwinning op zak willen we graag thuis ook een goede wedstrijd spelen en het allerbelangrijkste: de winst veilig stellen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen