Hendrix bij Oranje: "Was altijd één van mijn doelen"

27 augustus 2016, 10:54

Jorrit Hendrix beleeft een uitstekende start van het seizoen en is daarvoor beloond door Danny Blind. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft de 21-jarige middenvelder van PSV opgeroepen voor de oefeninterland tegen Griekenland (1 september) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (6 september). Hendrix geniet van zijn debuut in de selectie.

"Ik heb elk nationaal jeugdelftal doorlopen vanaf de onder 15 en dan hoop je ooit bij het echte Nederlands elftal te komen", zegt de dolblije Hendrix in De Telegraaf over zijn uitverkiezing. "De afgelopen jaren zag ik leeftijdsgenoten erbij komen en dan zit het wel in je achterhoofd, dat ik misschien ooit die kans zou krijgen. Dat is nu gebeurd en dat is heel mooi."

Hendrix is al en tijdje een gewaardeerde speler in de selectie van PSV, maar écht zeker van een vaste basisplek was hij tot dit seizoen nog niet. Zijn prima seizoensstart en zijn plaats bij Oranje zijn wel signalen dat het de goede kant op gaat. "Eén van mijn doelen was altijd om bij Oranje te komen en dat kan ik nu afstrepen. Maar ik weet ook dat erbij komen lastig is, maar erbij blijven nog veel lastiger. Ik reken nergens op, want ik ben er voor het eerst bij. Ik ga er vooral van genieten en heel hard mijn best doen."

Toevallig genoeg kan Hendrix komende donderdag voor Oranje debuteren in de thuishaven van PSV. "Het is extra leuk, dat het Nederlands elftal tegen Griekenland voor het eerst in lange tijd weer in het Philips Stadion speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen