Sneijder: "Wilden met goed gevoel naar Zweden gaan"

1 september 2016, 23:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zuur. Dat woord nam Wesley Sneijder donderdagavond meermaals in de mond in het Philips Stadion, na de oefeninterland van Oranje tegen Griekenland. Het Nederlands elftal begon goed aan de wedstrijd en kwam ook met 1-0 voor, maar ging desondanks met 1-2 onderuit.

Sneijder baalt van het verlies, ook al betrof het maar een vriendschappelijke interland. "Ja, want je wil wel met een goed gevoel naar Zweden vertrekken", zei de spelmaker van Galatasaray na afloop bij SBS6. Oranje opent komende dinsdag in en tegen Zweden de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. "Qua kwalificatie ging het vanavond nog nergens om, maar je wil wel vertrouwen tanken en dan is het dus zuur dat je verliest. Dat is niet de insteek hoe we aan deze week zijn begonnen. Want ik vind dat we goed zijn begonnen aan deze trainingsweek en ook aan de wedstrijd. We kwamen snel op 1-0 en hadden daarna misschien moeten uitlopen."

"Daarna zakte het bij ons een beetje weg en kregen we gemakkelijk een goal tegen. Dan moet je je weer opladen", vervolgde Sneijder. "Ik vond dat we ook de tweede helft goed begonnen. We namen weer het initiatief en vonden de vrije ruimtes, maar in de laatste fase ontbrak de creativiteit. Vervolgens loop je met de 1-2 nog tegen de zeperd aan, dat is zuur. Hier moeten we weer van leren. Er gingen vanavond veel dingen goed, maar ook veel dingen niet goed. Als je ziet hoe makkelijk we de goals weggeven…dat is op dit niveau onacceptabel. Of we na de goede resultaten voor het EK nu weer terug bij af zijn? We hadden een stijgende lijn te pakken. Nu is het resultaat natuurlijk slecht, maar je ziet wel dat we goed begonnen zijn. We hebben gevoetbald op de manier waarop we willen, met druk op de tegenstander. Toch eindigen we met een zeperd en dat is zuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen