Excelsior en Heracles hebben allebei drupje olie nodig

9 september 2016, 15:15

Zaterdagavond krijgt Excelsior, de hekkensluiter van het linkerrijtje, de koploper van het rechterrijtje op bezoek: Heracles Almelo. Scheidsrechter Jeroen Manschot fluit om 20.45 uur voor de aftrap in Stadion Woudestein, dat de afgelopen periode vernieuwd werd en daarom op feestelijke wijze heropend wordt.

Van der Gaag: "Men verwacht meer"

Excelsior beleefde dit seizoen een pikstart, met zeges over FC Twente en FC Groningen. Daarna werd er echter van ADO Den Haag en Feyenoord verloren. Daarom vindt trainer Mitchell van der Gaag het wel weer een goed moment voor een succesje. "We kunnen ons elke keer wel verschuilen achter de goede seizoenstart, maar na twee nederlagen is het wel zaak om aan die prima seizoenstart een goed vervolg te geven", zegt de coach van Excelsior op de clubwebsite. "Men verwacht meer, we willen meer en we moeten ook meer."

"We moeten oppassen dat dat niet gewoon gaat worden", vervolgt Van der Gaag. "Wat dat betreft was het goed te zien dat de teleurstelling groot was na de nederlaag tegen ADO Den Haag. Als je thuis speelt tegen Heracles – een lastige en goede ploeg – maar wel een team tegen wie wij onze punten moeten halen, moeten wij dus gebrand zijn op een goed resultaat. Dat besef moeten wij hebben. Wij willen meer, hebben de selectie compleet en moeten dus volle bak aan de slag."

Stegeman: "Niet meteen een geoliede machine"

In tegenstelling tot Excelsior is de selectie van Heracles niet helemaal compleet. Ramon Zomer is nog geblesseerd aan zijn knie, terwijl aanwinst Samuel Armenteros een twijfelgeval is. "Er is natuurlijk de laatste tijd binnen de selectie nogal wat veranderd", zegt trainer John Stegeman, die onder meer afscheid nam van Iliass Bel Hassini, Wout Weghorst en Paul Gladon. "We zijn een aantal basisspelers kwijtgeraakt en dat gaan we zo goed mogelijk opvangen. Maar het zal niet meteen een geoliede machine zijn. We hebben goede spelers gehaald maar het moet allemaal weer gaan passen. Daar hebben we alle vertrouwen in."

"Ik heb Excelsior een paar keer gezien en die ploeg maakt een uitstekende indruk", stelt Stegeman. "Ze hebben een goede organisatie en voetballen met durf en lef. Met Ryan Koolwijk en Luigi Bruins beschikken ze over goede spelers op het middenveld. Voorop hebben ze veel snelheid en doelgerichtheid en achterin staan ze goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen