Twente mist clubtopscorer Ünal tegen Heerenveen

9 september 2016, 16:41

Enes Ünal, met drie goals de clubtopscorer, ontbreekt zaterdag bij FC Twente in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De aanvaller keerde deze week met een liesblessure terug in Enschede. Ünal liep deze kwetsuur op terwijl hij op pad was met de nationale ploeg van Turkije. Jari Oosterwijk is de vervanger van Ünal in het Abe Lenstra Stadion, meldt coach René Hake.

"Enes heeft vandaag individueel getraind, zijn blessure is niet zo ernstig dat hij niets kan doen, maar het is nog te vroeg voor Heerenveen", aldus Hake op de officiële website van FC Twente. Chinedu Ede geldt als een vraagteken voor het treffen met Heerenveen. "Hij kreeg in de wedstrijd tegen Sparta last van zijn knie. Chinedu heeft wel meegetraind, maar door de reactie die hij heeft gekregen houden we een slag om de arm." Daartegenover staat dat nieuwkomer Mateusz Klich kan debuteren tegen Heerenveen. "Hij gaat spelen. Mateusz staat er goed op", zegt Hake.

Over tegenstander Heerenveen, vertelt Hake: "Heerenveen heeft een goede ploeg. Voorin hebben ze spelers die het verschil kunnen maken en met Stijn Schaars hebben ze er de nodige ervaring bij gekregen. De achterhoede speelt al een tijdje met elkaar samen en is goed op elkaar ingespeeld. In vergelijking met vorig jaar hebben ze meer voetbal in de ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen