Hake: "Eerste helft was van onze kant erg slecht"

10 september 2016, 23:58

FC Twente-coach René Hake baalt van de eerste helft die zijn ploeg zaterdag speelde in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De Tukkers verloren uiteindelijk met 3-1 in het Abe Lenstra Stadion.

"De eerste helft was van onze kant uit erg slecht", aldus Hake op de clubwebsite. "Heerenveen heeft kunnen domineren en wij liepen overal achteraan. We kwamen overal te laat en kwamen niet in de duels. Het lukte ons ook niet om de bal in de ploeg te houden. Op een aantal momenten na, die wel twee grote kansen opleverden. Het was dan ook, denk ik, dik verdiend dat Heerenveen met een voorsprong de rust in ging en na de rust zagen we een ander Twente. Dat had de wedstrijd ook moeten doen kantelen, want de eerste twintig minuten na rust, voordat de 2-0 viel, kregen wij drie of vier opgelegde kansen. Die moesten we gewoon benutten om de wedstrijd te kantelen."

"Na de 2-0 bleven we nog op zoek naar de snelle aansluitingstreffer en dat lukte. Ook bleven we zoeken naar de 2-2. De ploeg heeft ontzettend veel veerkracht getoond. Uiteindelijk is de 3-1 voor de statistieken. Het mag ons niet gebeuren dat wij zo aan een wedstrijd beginnen en zo'n eerste helft spelen", moppert Hake. "Je ziet dat dat ontzettend veel energie kost en die rekening krijg je vroeg of laat gepresenteerd. Laat dat een goede les zijn, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden hoe de ploeg gereageerd heeft na de rust."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen