"Munsterman en Vd Laan hebben Twente afgebroken"

11 september 2016, 12:08

Gerald van den Belt blikt terug op alle ellende bij FC Twente. Naar eigen zeggen kwam hij op het verkeerde moment binnen bij de club uit Enschede, heeft hij formeel gezien geen regels overtreden, maar heeft hij op bestuurlijk vlak wel grenzen overschreden. Hij heeft verder geen goed woord over voor Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

Van den Belt kwam tijdens de duitstere periode als directeur binnen bij Twente. Na het vernietigende rapport van Knüppe mocht hij niet aanblijven als directeur, maar wel in een andere functie. "Ik vind het wel mooi dat Knüppe mij toch voor Twente wilde behouden", stelt Van den Belt bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "Hij zei ook dat alle problemen voor mijn tijd ontstaan zijn."

De voormalig directeur van Twente zag na zijn aanstelling al snel dat het een puinhoop was bij de club. "Bestuurlijk gezien constateerde ik dingen en liet ik er een paar maanden overheen gaan, omdat ik hoopte dat de problemen opgelost zouden worden door de mensen die ze gecreëerd hadden. Toen ben ik bestuurlijk gezien over de grens gezien, al had ik het clubbelang voorop staan. Ik had het à la minute moeten melden en heb daar mee gewacht, met de hoop dat het opgelost kon worden. Uiteindelijk heb ik het wel gemeld, maar was het te laat."

De Twente-problematiek kent alleen maar verliezers, vindt Van den Belt. Met Munsterman en Van der Laan als grootste verliezers. "Het is volstrekt helder dat zij zichzelf beschadigd hebben. Het is een feit dat zij alles wat ze zelf hebben opgebouwd eigenhandig afgebroken hebben. Ik vind niet dat ik mezelf beschadigd heb, maar dat ik op het verkeerde moment bij de club ben binnengekomen. Ik heb niets gedaan wat ik niet had mogen doen", aldus Van den Belt. "Voor de club is het een wonder dat hij nog bestaat.", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen