Heerenveen wijst PSV-verzoek voor andere speeldag af

13 september 2016, 15:26   Bijgewerkt: 13 september 2016, 15:32

SC Heerenveen is niet van plan de wedstrijd tegen PSV, die voor zaterdag 1 oktober 2016 gepland staat, te verplaatsen naar de zondag daarna. PSV had daarvoor een verzoek ingediend bij verschillende partijen, maar de Friese tegenstander wenst niet mee te werken, zo laat Heerenveen weten via Twitter.

PSV wilde graag een dag later spelen, omdat het op woensdag 28 september de verre uitwedstrijd speelt tegen FC Rostov. De KNVB en FOX Sports waren daarmee al akkoord, het wachten was enkel nog op Heerenveen. Die club wenst de wedstrijd dus niet te verschuiven.

Een dag later spelen zou PSV geen twee, maar drie rustdagen gunnen na Rostov-uit. Die zouden goed van pas komen vanwege de terugreis die PSV dan te wachten staat. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat teams die over slechts twee rustdagen beschikken, veertig procent minder vaak winnen.

De reden dat Heerenveen het verzoek heeft afgewezen, ligt echter vooral in het feit dat de club de veiligheid een dag later niet kan waarborgen, zo meldt algemeen directeur Luuc Eisenga

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen