"De KNVB moet iemand als Toon Gerbrands hebben"

16 september 2016, 10:42

De KNVB zou er goed aan doen om op zoek te gaan naar een type Toon Gerbrands. Althans, dat vindt Gaston Sporre. De voormalig sportbestuurder weet als geen ander hoe het eraan toegaat in tijden van bestuurlijke crisis en acht de algemeen directeur van PSV ertoe in staat om de oplossingen te vinden voor de bondsproblematiek.

Sporre was in de jaren negentig de formateur van een nieuw bestuur bij de KNVB, is oud-voorzitter van PEC Zwolle (1989-1998) en vervulde een paar jaar terug ook een bestuurlijke rol bij sc Heerenveen. De sportbestuurder ziet de situatie bij de KNVB met lede ogen aan. "We kunnen zien dat ze in het Zeister bos aardig van het padje zijn geraakt. Het had een soort Kremlin-karakter onder het mom: 'we gaan die, die en die benoemen'", aldus Sporre volgens de NOS.

"Je kunt eigenlijk zeggen dat het na de periode-Van Gaal niet rustig is geweest", constateert Sporre. "De top van de KNVB is los gaan zitten van de clubs, terwijl het voor de clubs alle hens aan dek is om internationaal de zaak draaiende te houden. Dan moet je bij de raad van commissarissen toch een keer in de spiegel kijken of een aantal zaken niet voor verbetering vatbaar is. Kennelijk is die eigenschap niet al te sterk ontwikkeld", zegt de oud-formateur van de KNVB.

Sporre doet een suggestie voor een oplossing. "Je zou iemand moeten hebben met het postuur en de inhoud van Toon Gerbrands, maar dit soort mensen ligt niet voor het oprapen", aldus Sporre. Zo is Gerbrands op zijn plek bij PSV en niet beschikbaar. "Wie het dan moet doen? Ik zou het niet direct weten. Ik ben niet beschikbaar, maar ik ben bereid om te adviseren", besluit Sporre.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen