Cocu baalt van fout De Jong: "Staan nu een eind achter"

18 september 2016, 17:52

Phillip Cocu vond dat PSV minimaal een punt verdiend had in de wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer zag zijn ploeg goede kansen creëren, maar doelpunten bleven uit. De bezoekers uit Rotterdam wisten uiteindelijk in het laatste kwart van de wedstrijd wel toe te slaan.

"Dit was een vergelijkbare wedstrijd als tegen Atlético Madrid. We hebben echt gespeeld om het duel te winnen terwijl Feyenoord leek te komen om een punt te pakken. Wij waren alleen niet in staat om de kansen die we kregen te verzilveren. De goal van Feyenoord ontstaat doordat Luuk de Jong zijn man niet volgt en Eric Botteghin kan vervolgens binnenschieten", aldus Cocu tegenover FOX Sports.

"Vooraf had ik al gezegd dat dit duel beslist zou worden door de kleine dingen, dat bleek ook zo te zijn. Als De Jong gewoon was blijven staan, was er niks aan de hand geweest", vervolgt de trainer. "Nu staan we gelijk een eind achter. We hebben goed gevoetbald en Feyenoord kwam er lange tijd niet aan te pas, maar uiteindelijk gaat het om de doelpunten."

Cocu is van mening dat het vooral voorin beter moet bij de Eindhovenaren. "We bleven maar kansen krijgen, maar we maakten ze niet. Hoe langer dat doorgaat, hoe meer energie het kost. We zijn op dit moment gewoon niet scherp genoeg voorin. Ik denk dat de neutrale toeschouwer een fantastische wedstrijd heeft gezien, maar voor ons is het zuur. Thuis verliezen mag niet gebeuren voor een club als PSV."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen