Negatief record ligt op de loer voor PSV na doelpuntendroogte

20 september 2016, 10:35

PSV wist in drie thuiswedstrijden op rij het net niet te vinden. Tegen FC Groningen (0–0), Atlético Madrid (0-1) en Feyenoord (0-1) werden er voldoende kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp. Woensdagavond ligt er in het bekertoernooi tegen Roda JC zelfs een negatief clubrecord op de loer. Als PSV niet binnen vijf minuten scoort, verbeteren de Eindhovenaren die reeks.

Luuk de Jong werd daarvoor al veelvuldig als hoofdschuldige aangewezen, maar dat is volgens analyticus Pierre van Hooijdonk niet terecht, zo zegt hij in De Telegraaf. "Een spits als De Jong is afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt. Wat is die dan geweest tegen Feyenoord? De Jong is geen spits waar je van kunt verwachten dat hij in zijn eentje drie man passeert. Hij moet wel goed bediend worden en als je dan, zoals eerder dit seizoen, met Locadia en Pereiro op de flanken speelt, dan gebeurt dat niet."

Van Hooijdonk krijgt bijval van voormalig PSV-trainer Aad de Mos: "Ik vind dat wat het scorende vermogen betreft alle druk op de schouders van Luuk de Jong wordt gelegd. De spelers die eromheen staan, kunnen mij niet overtuigen. Ik vraag me af of spelers als Narsingh en Locadia uiteindelijk goed genoeg zijn voor het niveau van PSV. Als ik het voor het zeggen had gehad bij PSV, dan zou ik deze zomer een speler voor de linkerkant erbij hebben gehaald. Een kwaliteitsversterking om de boel wakker te schudden en op scherp te zetten."

Toch denkt De Mos dat de reeks niet lang zal voortduren. "In het voetbal kan ineens alles anders zijn. In mijn tijd bij Ajax speelden we met 0-0 gelijk tegen Olympiakos Piraeus. We hadden volop kansen, maar de bal wilde er niet in. Ik kreeg daarna van het bestuur te horen dat ik op de afwerking moest gaan trainen. Voor de vorm zegde ik toe, maar ik bleef mijn eigen programma volgen. De volgende wedstrijd wonnen we met 8-2 van Feyenoord. Werkelijk elke bal vloog erin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen