PSV heeft in beker geen kind aan inspiratieloos Roda JC

21 september 2016, 20:24

Op eenvoudige wijze heeft PSV ten koste van Roda JC de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. In het eigen Philips Stadion werden de zwakke Limburgers met 4-0 aan de kant gezet. In de eerste helft kwam PSV op voorsprong via Davy Pröpper (fout Yves De Winter) en tien minuten later verdubbelde Gastón Pereiro de score met een prachtige kopbal. Opnieuw Pröpper en Luciano Narsingh met een mooi stiftje maakten het kwartet vol.

Marcel Brands
Toon Gerbrands

Toon Gerbrands]}PSV trad met flink wat wijzigingen aan ten opzichte van de verloren duels tegen Atlético Madrid (0-1) en Feyenoord (0-1). Zo kreeg Siem de Jong een basisplaats en mochten Remko Pasveer, Daniel Schwaab en Bart Ramselaar ook aantreden. Basiskrachten Jeroen Zoet, Hector Moreno, Andrès Guardado en Jetro Willems kregen rust, Luuk de Jong moest nog een schorsing uitzitten.

Zonder de zojuist genoemde spelers had PSV geen enkele moeite met Roda JC. De ploeg van Yannis Anastasiou speelde zonder zelfvertrouwen en hield voornamelijk tegen. Dat lukte 25 minuten, totdat Pröpper doeltreffend uithaalde. Hij kreeg daarbij veel hulp van Roda-doelman Yves de Winter, die het houdbare schot niet kon keren. Pereiro zorgde voor de 2-0, hij knikte de bal schitterend in de kruising.

Zo was de wedstrijd helemaal beslist en dat leek ook bij de spelers van Roda door te dringen. Ze gingen er nog matiger van voetballen en hielpen PSV zo aan nog een doelpunt. Nadat invaller Luciano Narsingh eerst nog oog in oog met De Winter had gemist, maakte hij het daarna wel af met een mooi stiftje. Hij wurmde zich langs Brouwers en verschalkte de vallende De Winter.

Qua tegendoelpunten bleef het daarbij voor Roda, dat zich nu toch stevig achter de oren mag gaan krabben. Het heeft al vijf wedstrijden op rij niet gescoord en was vanavond niet meer dan een mak schaap dat zich liet afslachten. Komend weekend wacht de confrontatie met Feyenoord in de Kuip, PSV gaat op bezoek bij Excelsior, maar zal donderdag eerst te horen krijgen wie het in de volgende ronde van de KNVB-beker treft.

[photo,101026,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen