ADO koeler dan NEC, Heracles nipt door, blamage Fortuna

21 september 2016, 22:46

In een zinderende bekerontmoeting heeft NEC woensdagavond aan het kortste eind getrokken tegen ADO Den Haag. Met een penaltyserie moest er een winnaar aangewezen worden in het Goffertstadion in Nijmegen en de Haagse bezoekers bleken wat koelbloediger dan de tegenstander. Naast ADO ging ook Heracles Almelo met moeite verder naar ronde twee van de KNVB Beker.

In de eerste negentig minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd in Nijmegen. Ruben Schaken kreeg een goede kans namens ADO, Dario Dumic had NEC op voorsprong kunnen brengen. In de verlenging kon het beide kanten op en leek de thuisploeg de gelukkigste te zijn. Na een overtreding van Tom Beugelsdijk schoot Geoffrey Breinburg een penalty binnen. Omdat Gervane Kastaneer de stond daarna nog gelijktrok in de 115de minuut, moesten er pingels genomen worden. In de strafschoppenreeks was André Fomitschow de schlemiel bij NEC.

Omdat Daan Smith vlak voor tijd de 1-1 aantekende, moest er echter verlengd worden. In de extra tijd ontpopte Vermeij zich met zijn tweede goal van de avond tot held van Heracles. Daarna zorgde Kuwas in de blessuretijd van de verlenging nog voor de bevrijdende 1-3.

Fortuna Sittard werd na Achilles'29 (3-1 tegen IJsselmeervogels) en Helmond Sport (3-0 bij Kozakken Boys) de derde betaald voetbalclub die werd uitgeschakeld door een amateurclub. De ploeg uit Sittard ging met 2-0 tegen onder bij Spakenburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen