PSV móet winnen: "Onder druk spelen we juist sterker"

23 september 2016, 14:28

Na verliespartijen tegen Atlético Madrid en Feyenoord krabbelde PSV woensdag op met een prima 4-0 bekeroverwinning op Roda JC. De Eindhovenaren hopen komende zaterdag (aftrap 20.45 uur) weer drie punten te pakken in de Eredivisie. Dat moet gebeuren in de uitwedstrijd tegen Excelsior, die op voorhand altijd lastig is. Toch verspeelde PSV sinds maart 2007 al geen punten meer op Woudestein.

Coach Phillip Cocu waarschuwt voor een lastig ploegje. "Excelsior is verdedigend erg sterk. Je kunt zien dat coach Van der Gaag (Mitchell, red.) een deel van zijn loopbaan in Portugal heeft meegemaakt. Dat vertaalt hij en brengt hij in het team", zegt Cocu op de clubwebsite. "Daarnaast hebben ze een aantal goede voetballers in de ploeg, met drie snelle jongens voorop. In de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk."

Er lonkt een fraai eredivisierecord voor PSV, dat de meeste opeenvolgende uitzeges kan boeken. Dat zegt Cocu niet al te veel. "Zoiets hoef je ook niet als motivatie te gebruiken naar spelers toe. We weten hoe belangrijk die wedstrijd is, zeker omdat we van Feyenoord verloren hebben. Dan moet je er alles aan doen om te winnen, daaruit moet je al genoeg motivatie halen", stelt Cocu, die nog weinig kwijt wil over de opstelling. "Een aantal jongens zit dicht bij elkaar. Wie ik kies ligt aan verschillende factoren, zoals vorm, fitheid, kwaliteiten, of een bepaalde tegenstander. Als een speler niet in vorm is of niet optimaal traint wordt de keuze makkelijker. Nu traint iedereen superscherp. Ik hoop dat ik die keuze het hele seizoen moet maken."

Na zes speelronden is Excelsior de verrassende nummer acht van de Eredivisie. Weinig mensen hadden voorafgaand aan de competitie verwacht dat de Kralingers in het linkerrijtje zouden meedoen, maar Cocu gaat uit van de eigen kracht. "Het maakt me niet uit in welk rijtje ze staan, we moeten winnen om Feyenoord onder druk te houden. De druk is er altijd. Als je bovenaan staat is er ook druk. Daar moet je als speler van topclub mee omgaan. Dat is niet erg, die druk is nodig. We hebben laten zien dat we onder druk juist sterker spelen dan zonder druk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen