Excelsior weet eredivisierecord PSV niet te bedreigen

24 september 2016, 22:42   Bijgewerkt: 24 september 2016, 23:01

PSV heeft bij Excelsior de dertiende uitzege op rij geboekt. Hiermee heeft de club haar eigen eredivisierecord uit het seizoen 1987/88 verbeterd. Na een overtuigende eerste helft en een sobere tweede boekte de landskampioen een eenvoudige 3-1 overwinning op de Kralingers. Na de 0-1 van Luciano Narsingh wist Luigi Bruins Excelsior met een gemakkelijk gegeven strafschop nog op 1-1 te brengen, maar op slag van rust kopte Luuk de Jong alsnog de verdiende 1-2 binnen. Davy Pröpper zorgde in de slotfase voor de definitieve beslissing.

De wedstrijd begon met een vervelend incident. Een deel van de meegereisde PSV-aanhang was de discutabele beslissingen van arbiter Danny Makkelie tijdens Ajax-FC Utrecht vorig seizoen nog niet vergeten en zong de leidsman op onvriendelijke wijze toe. Trainer Phillip Cocu en aanvoerder De Jong moesten eraan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Na deze onderbreking liet PSV rustig en geconcentreerd de bal rondgaan en creëerde het een handvol kansen. Halverwege de eerste helft opende Narsingh de score na een korte combinatie met Bart Ramselaar.

In de slotfase zorgde Pröpper alsnog voor de definitieve beslissing: nadat hij in het strafschopgebied door Narsingh werd vrijgespeeld belandde diens inzet met links via Hicham Faik over de doellijn. PSV, dat Héctor Moreno nog de paal zag raken, speelde de wedstrijd in alle rust uit en kan zich gaan richten op de midweekse confrontatie met FK Rostov voor de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen