City-huurlingen begrijpen niets van slechte naam Eredivisie

29 september 2016, 13:56

Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah worden dit seizoen door Manchester City uitgeleend aan FC Twente. De drie huurlingen kozen speciaal voor de ploeg uit Enschede vanwege de goede naam van de Eredivisie. Ze begrijpen dan ook niets van de kritiek op de competitie.

"Voor mij is de Nederlandse competitie de perfecte tussenstop", aldus Ünal in gesprek met TC/Tubantia. "In Turkije heeft de Eredivisie ook een goede naam. Noemen jullie het zelf Mickey Mouse-competitie? Daar begrijp ik niks van. Bijna alle ploegen willen aanvallen en spelen leuk voetbal. Ze weten in Turkije ook echt wel dat ik bij FC Twente speel."

Celina sluit zich aan bij zijn teamgenoot. "Ik kon ook naar clubs uit de First Division, maar dat zag ik niet zitten. Daar ligt de nadruk veel meer op vechten en kracht. De Eredivisie is een topcompetitie. Zo kijken wij er echt tegenaan", aldus de middenvelder, die in Nederland ineens veel meer aandacht krijgt van de pers en supporters. "Ik ben van een nobody somebody geworden. En dat is mooi om mee te maken"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen