Bosz content: "We hebben grote stappen gezet"

4 oktober 2016, 21:20   Bijgewerkt: 4 oktober 2016, 22:36

Het seizoen begon moeizaam voor Ajax, met onder meer de uitschakeling in de voorronde van de Champions League en enkele magere resultaten in de competitie. Momenteel gaat het echter voor de wind bij de Amsterdammers, die de laatste acht duels wisten te winnen. Coach Peter Bosz is tevreden met de ontwikkeling die zijn ploeg doormaakt.

"We hebben grote stappen gemaakt", zegt Bosz, die tijdens het seizoen onder meer Lasse Schöne en Hakim Ziyech in zijn elftal zette. "We hebben niet in onze speelwijze, maar wel in onze opstelling het een en ander veranderd. Daar zie je nu langzaam vastigheid ontstaan. Dat komt omdat spelers langer met elkaar samen spelen. Het gaat er steeds beter uitzien", stelt de coach vast tegenover Ajax TV. "De bal gaat makkelijker rond en we weten elkaar beter te vinden. Bovendien krijgen we meer controle over de wedstrijden."

Op het middenveld krijgt Schöne nu de voorkeur boven Jairo Riedewald. "Lasse is een voetballende zes en dat is wat ik zoek op die positie. Door zijn ervaring kan hij sommige situaties net even sneller herkennen", zegt Bosz, die weet dat de Deen weinig op die positie heeft gespeeld. "Dat risico neem ik. Als het niet goed gaat is dat niet zijn fout, maar die van mij."

Wat niet iedereen had verwacht, is dat Nick Viergever dit seizoen een belangrijke pion is bij Ajax. Bosz heeft veel vertrouwen in de oud-speler van AZ. "Achterin  wil je betrouwbare mensen hebben. Los van het feit dat hij betrouwbaar is in het verdedigen, heeft hij ook een uitstekende inspeelpass. Daarnaast denk ik dat hij een uitstekend koppel vormt met Sanchez, die het ook prima doet. Hij is verdedigend nu al een heel stabiele factor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen